Energetika

ESINERGY – második projekttalálkozó Csáktornyán

Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Németországból, Magyarországról, Szlovákiából, Bulgáriából, Romániából, Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból és Ukrajnából mind a 16 partner képviselőinek részvételével Csáktornyán rendeztük meg az ESINERGY projekt második partnertalálkozóját szeptember 24-én és 25-én.

A projektfejlesztés jelenlegi állása és a jövőbeli tevékenységek időterve mellett a résztvevők a projekt egyik legfontosabb hozadékára, a transznacionális főtervre összpontosítottak. A résztvevők megvitatták a terv tartalmát, a leendő dokumentum szerkezetét és a terv célját. Hatékonyan dolgoztak csoportokban, ahol megvitatták az érintettek bevonásának lehetséges módjait, a főterv céljait és a dokumentum szerkezetét. A partnerek megállapodtak a következő két projektidőszakra (következő 12 hónapra) vonatkozó kommunikációs tevékenységekről is, és hozzájárultak a projekt hatásának számítására szolgáló országspecifikus módszertan kialakításához.

A találkozó második napján a résztvevők a menedzseri kérdések mellett tanulmányi látogatáson is részt vettek a Medjimurje megyei Tudásközpontban – ez az a hely, ahol a projekt egyik kísérleti beruházása valósul meg. A meglátogatott kísérleti beruházási helyszín egy volt katonai komplexum adminisztratív épülete, amely energiafüggetlenséget valósít meg akkumulátortároló rendszer és korszerűsített intelligens mérőrendszer telepítésével.

<< vissza